Przejdź do menu głównego | Przejdź do treści | Przejdź do wyboru wielkości czcionki | Przejdź do mapy strony | Przejdź do osób | Przejdź do wiadomości | Przejdź do wydarzeń | Przejdź do instytucji | Przejdź do wyszukiwarki wydarzeń |

Miasto Stołeczne Warszawa

Dziesiątki miejsc na poranne spacery

Szukaj


Online: TISZ Festiwal: Zupą połączeni - warsztaty kulinarne z Liz Alpern
Kiedy
3 października 2020 (sobota) g. 18:30
Gdzie
Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, ul. Anielewicza 6 (Facebook) (mapa)
zamknij
Bilety
wstęp wolny
www.polin.pl/pl/tisz2020
To wydarzenie jest częścią: TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia
Dostęp dla niepełnosprawnych Możliwy dojazd autobusem Możliwy dojazd rowerem

Liz Alpern z kolektywu kulinarnego Gefilteria twierdzi, że społeczność jest jak duży garnek z zupą: każdy dodaje tu coś od siebie, różnorodne składniki mieszają się ze sobą i tak powstaje coś nowego, czym można dzielić się z innymi.

Z nagranego przez nią specjalnie na TISZ Festiwal materiału dowiecie się jak ugotować grzybową na żydowskim rosole i jak zrobić kreplachy - niewielkie pierożki, które podaje się na żydowskie święto Sukkot.

Premierowa emisja nagrania warsztatu online na Facebooku. Wydarzenie w języku angielskim z polskimi napisami.

źródło: organizator