Przejdź do menu głównego | Przejdź do treści | Przejdź do wyboru wielkości czcionki | Przejdź do mapy strony | Przejdź do osób | Przejdź do wiadomości | Przejdź do wydarzeń | Przejdź do instytucji | Przejdź do wyszukiwarki wydarzeń |

Miasto Stołeczne Warszawa

Dziesiątki miejsc na poranne spacery

Szukaj


Online: TISZ Festiwal: Rodzinne gotowanie. Poznajemy kuchnię żydowską: chałka, cymes, czulent, śledź i… co na to gęś?
Kiedy
3 października 2020 (sobota) g. 11:00
Gdzie
Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, ul. Anielewicza 6 (Zoom) (mapa)
zamknij
Bilety
wstęp wolny
www.polin.pl/pl/wydarzenie/tisz-festiwal-rodzinne-gotowanie-poznajemy-kuchnie-zydowska-chalka-cymes-czulent-sledz-i
To wydarzenie jest częścią: TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia
Dostęp dla niepełnosprawnych Możliwy dojazd autobusem Możliwy dojazd rowerem

Rodzinne warsztaty kulinarne o kuchni żydowskiej jedynej w swoim rodzaju - słodko-kwaśnej, pachnącej gałką muszkatołową, cynamonem i wanilią, czosnkiem i cebulą.

Rozszyfrujemy, co oznacza koszer, gefilte fish i inne tajemnicze nazwy. Spróbujemy połączyć święta żydowskie z towarzyszącymi im charakterystycznymi potrawami. Zagramy też w quiz i… nauczymy się zaplatania tradycyjnej chałki!

Informacje o produktach spożywczych potrzebnych na warsztaty przekażemy w mailu potwierdzających potwierdzającym zgłoszenie na warsztaty.

źródło: organizator